Heb je affiniteit met de doelstellingen van PublicSpaces? Ben je thuis in open source communities die relevant zijn voor het open en vrije internet? En heb je een relevant netwerk op nationaal en internationaal niveau? 

Stichting PublicSpaces zoekt een bevlogen en zelfstandig opererende:

Senior Programma Manager

Circa 0,6 fte 

Stichting PublicSpaces is een coalitie van toonaangevende maatschappelijke non-profit organisaties uit de wereld van media, cultuur, erfgoed, onderwijs en wetenschap.

Stichting PublicSpaces  creëert bewustwording rondom de publieke waarden online door middel van een (inter)nationale lobby. We bieden alternatieve oplossingen door software te (laten) bouwen en te implementeren die publieke waarden ondersteunt en we streven naar optimale realisatie van deze publieke waarden binnen het online publieke domein. De waarden zijn vastgelegd in ons manifest: open, transparant, accountable, autonoom en de gebruiker centraal.

De taken van de programmamanager: 

 • Jaarplannen en jaarbegrotingen opstellen en beheren;
 • Identificatie van kansrijke fondswervingsmogelijkheden, en deze samen met partners realiseren;
 • Coördinatie van werkgroepen die  public affairs, netwerkuitbouw, communicatie, fondsenwerving en productontwikkeling in hun portfolio hebben;
 • Interne communicatie (binnen de coalitie) ondersteunen, zowel nationaal als internationaal;
 • Aansturen communicatie activiteiten. 

Kennis en ervaring

 • Universitair werk- en denkniveau;
 • Uitstekende projectmanagement-, plannings- en organisatievaardigheden;
 • Heeft een relevant netwerk in binnen- en buitenland of de vaardigheid dat snel op te bouwen;
 • Inhoudelijke kennis van en ervaring met inhoudelijke zoals open source software ontwikkeling;
 • Bezit uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in het Engels en Nederlands;
 • Uitstekende interpersoonlijke vaardigheden om met geloofwaardigheid te communiceren op alle niveaus van de organisatie;
 • Beschikt over goede analytische vaardigheden; 
 • Ervaren in het opstellen van budgetten en rapportages;
 • Bekendheid of ervaring met PublicSpaces of een van de aangesloten organisaties is een pré.

Over PublicSpaces

De Stichting PublicSpaces is opgericht door de volgende partners: Dutch Design Week, EYE Filmmuseum, Holland Festival, IDFA , Koninklijke Bibliotheek, IFFR, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Nederlands Film Festival, Pakhuis de Zwijger, VPRO, BNN-VARA, EO, Waag, Datong, Mediawijzer.net, Wikimedia Nederland. Inmiddels hebben zich nieuwe partners aangesloten en zijn er gesprekken gaan met partijen buiten Nederland (BBC, YLE, ORF, VRT, EBU in de omroepwereld, de Technische Universiteit van München in de academische wereld bijv.) om van PublicSpaces een Europees netwerk te maken.


Arbeidsvoorwaarden

De aan te stellen programmamanager wordt in overleg gedetacheerd bij een van de aangesloten partners en zal van daaruit zijn werkzaamheden verrichten en zal verantwoording afleggen aan het bestuur van PublicSpaces. Het betreft een aanstelling voor één jaar, met daarna de mogelijkheid om te verlengen.  Het bruto maandsalaris (op fulltime basis) is (per 1-7-2020) minimaal € 3.740,66 en maximaal €5.343,83 (schaal 11 CAO Beeld en Geluid). Per jaar heb je 200 vakantie-uren en 192 atv-uren (op fulltime basis).

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan vóór 31 mei 2020 een bondige motivatie met cv naar de secretaris van de Stichting PublicSpaces, Johan Oomen (met als onderwerp: Vacature PublicSpaces). Wil je meer weten over de inhoud van de vacature, dan kun je een mail sturen naar de voorzitter van de Stichting, Geert-Jan Bogaerts. De tekst van de vacature en de contactgegevens vind je in deze PDF.