Leid jij de groei van Stichting PublicSpaces in goede banen? Vind je het leuk om complexe projecten met veel publieke organisaties in goede banen te leiden en organiseer je wat daarvoor nodig is? Geloof jij dat publieke waarden als transparantie, openheid en soevereiniteit leidend moeten zijn bij het onderzoek naar – en de ontwikkeling van ons digitale ecosysteem?

Stichting PublicSpaces zoekt een bevlogen, koersvaste en zelfstandig opererende:

Directeur
 
32-36 uur per week

Stichting PublicSpaces is een snel groeiende coalitie van meer dan veertig toonaangevende publieke en maatschappelijke organisaties uit de media, cultuur, erfgoed, onderwijs en wetenschap, zorg en overheid. Samen maken wij ons sterk voor het belang van de publieke ruimte in het digitale domein.

Stichting PublicSpaces heeft contact bij politiek en ambtenaren in Brussel en Den Haag, publiceert over ontwikkelingen in binnen- en buitenland en organiseert evenementen, zoals de jaarlijkse PublicSpaces conferentie. We helpen de organisaties in onze coalitie met de transitie naar een software stack gebaseerd op publieke waarden. We onderzoeken en bouwen zelf ook aan deze stack. We werken daarin nauw samen met wetenschappers, onze partners en een internationale gemeenschap van ontwerpers, filosofen en software-ontwikkelaars. PublicSpaces ontvangt financiële steun van partners, fondsen en bijdragen van de overheid. We zijn deelnemer in verschillende projecten die werken aan een eerlijker, opener en gezonder digitaal ecosysteem.

De directeur leidt het groeiproces van PublicSpaces in goede banen. Professionalisering van de werkprocessen en organisatie zijn belangrijke elementen, terwijl het netwerk verder uitgebreid wordt en projecten tot een goed einde worden gebracht. Je werkt hierin nauw samen met het netwerk zelf, het bestuur van de Stichting en een klein team van professionals: twee communicatiemedewerkers, de CTO, de Chief Community, de financieel manager, de conferentie-coördinator, de stagiair(e).

Taken van de directeur:

Je bent verantwoordelijk voor: 

 • Het interne en externe netwerk: Het dragen van de PublicSpaces vaandel. Je bent het gezicht van de coalitie, voert de lobby aan op politiek vlak, maar bent ook de ambassadeur en motivator van de verschillende partners om ethisch juiste keuzes te blijven maken.
 • Leidinggeven: bestuur en directeur bepalen samen de richting van de organisatie, personeelsbeleid en formuleren de korte- en de lange-termijndoelstellingen, op basis van het door het bestuur opgestelde jaarplan en begroting.
 • Management: planning van de werkzaamheden en het bewaken van de voortgang; het toewijzen van de mensen en middelen aan de werkzaamheden.
 • Operationeel beheer (samen met de financieel manager).
 • Fondsenwerving: identificeert mogelijkheden en realiseert deze samen met het team en de partners.
   

Kennis en ervaring

 • Universitair werk- en denkniveau;
 • Karaktereigenschappen: waardengedreven, empathisch, humor, komt met oplossingen, innovatief, kan relativeren;
 • Netwerker met passie en overtuigingskracht;
 • Zicht op ontwikkelingen in ICT en digitalisering, zowel vanuit technisch als maatschappelijk perspectief;
 • Aantoonbare managementvaardigheden, je smeedt constant aan draagvlak in de teams voor gekozen richting en bouwt aan onderling vertrouwen, discipline, integriteit en de teamgeest;
 • Bezit uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in het Engels en Nederlands;
 • Kennis over het opstellen van budgetten en rapportages;
 • Bekendheid of ervaring met PublicSpaces of een van de aangesloten organisaties is een pré.
   

Arbeidsvoorwaarden

De aan te stellen directeur treedt in dienst bij PublicSpaces en legt verantwoording af aan het bestuur van PublicSpaces. Het betreft een aanstelling voor één jaar, met daarna de mogelijkheid om te verlengen. Het bruto maandsalaris (op fulltime basis) is minimaal € 5.234 en maximaal € 6.864. Per jaar heb je 200 vakantie-uren en 192 atv-uren (op fulltime basis).

Diversiteit en inclusie

PublicSpaces streeft er naar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Belangstellenden die hieraan een bijdrage kunnen en willen leveren, nodigen wij van harte uit te reageren.

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze functie? Solliciteer dan vóór 15 september 2023 en stuur een mail naar geertjan@publicspaces.net. Voeg een bondige motivatie en cv (in pdf) toe. Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met de voorzitter van de stichting, Geert-Jan Bogaerts (geertjan@publicspaces.net).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.