De derde PublicSpaces conferentie is een feit en we konden niet blijer zijn met de twee mooie dagen! Vorige week nodigden we sprekers en bezoekers uit om deel te nemen aan een twee-daagse conferentie waarin de realisatie van een collectief internet centraal stond. Een druk programma met inspirerende keynotes, betekenisvolle panelgesprekken en actieve workshops kon zowel online als offline in Pakhuis de Zwijger gevolgd worden.

Het programma was dit jaar uitgebreider en internationaler dan de voorgaande jaren en de betrokkenheid was groot! Kennis werd gedeeld, in de wandelgangen hoorden we discussie zich voortzetten en een gevoel van collectief optimisme was voelbaar. We willen bezoekers en sprekers daar heel erg voor bedanken!

Ook het uitgebreide kunstprogramma was dit jaar een groot succes. Zo zette de The Silicon Passion de kijker aan het denken over technologische vraagstukken en brachten de netwerkkaarten van kunstenaar en wetenschapper Vladan Joler duidelijkheid in het bizarre grondstoffen- en arbeidsnetwerk van Big Tech en AI.

Inmiddels staan de video opnamen online. Deze zijn beschikbaar in een handige playlist op onze PeerTube en natuurlijk ook via de conferentie website. Op die laatste zijn de notulen ook weer beschikbaar om terug te lezen. Tip: op onze PeerTube kun je ook de opnames van voorgaande conferenties terugvinden. Daarnaast staat ook de aftermovie online op onze PeerTube!

In de aankomende weken zullen we terugblikken op de conferentie door middel van interviews die we hebben gedaan met sprekers na hun sessies. Zo hebben we gesprekken gevoerd met Siri Beerends, Vladan Joler en Levien Nordeman.

We horen uiteraard graag hoe iedereen de conferentie heeft ervaren en staan open voor alle feedback. Om dit zo goed mogelijk in kaart te brengen hebben alle bezoekers, sprekers en bazaar standhouders een mail ontvangen met daarin een aantal evaluatievragen. Jouw mening telt, zo kunnen wij er voor zorgen dat de volgende conferentie net zo’n groot succes wordt! Heb je deze mail niet ontvangen en wil je wel graag jouw feedback met ons delen? Stuur ons dan een mailtje via info@publicspaces.net

Voor nu willen we jullie nogmaals allemaal heel erg bedanken voor het waarmaken van een geweldige derde editie.

PS: Abonneer je op onze nieuwsbrief, op onze RSS-feed, Mastodon nieuws & communicatie accounts en hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven.

Op naar een betere toekomst!