Vorige week vond onze eerste Hersenspoeling workshop plaats in het zuidelijke Vlaanderen! Hier brachten wij drie maatschappelijke en culturele organisaties samen om een gesprek te voeren over de invloed van gebruikte software binnen deze organisaties. Het werd een mooi gedachte-experiment.

Onze Hersenspoeling workshop is bedoeld om het gesprek te starten over de invloed van technologie binnen organisaties. Ook vorige week vonden er weer mooie en kritische gesprekken plaats over wat het gebruik van big tech betekent voor een maatschappelijke organisatie. Dit gebeurde aan de hand van onze vooraf opgestelde vragen, die op kaartjes worden omgedraaid in groepen. Iedere groep nam een veelgebruikte software applicatie in gedachte. Dit keer bespraken we Google Workspace en LinkedIn. Vanuit een bepaalde rol binnen de organisatie, zoals marketing en communicatie of manager, werd de omgedraaide vraag beantwoord.

Dit keer gingen de deelnemers niet alleen met hun eigen collega's in gesprek, maar ook met de medewerkers van andere organisaties. Zo werd er besproken welke stappen al genomen waren richting een maatschappelijker internet én waar de moeilijkheden zitten. Dit voegde een waardevolle dynamiek toe aan de gesprekken.

We kijken terug op een geslaagde middag en hopen dat de gesprekken binnen de organisaties worden voortgezet met gebruik van de kaartjes die de organisaties mochten houden.

Wil jij ook graag eenzelfde soort gesprek starten binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op via onze contactpagina.