Geloof jij dat publieke waarden als transparantie, openheid en soevereiniteit leidend moeten zijn bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van ons digitale ecosysteem? Krijg jij energie van het samenwerken met veel verschillende publieke en maatschappelijke organisaties? Wil jij je skills inzetten voor het ontwikkelen van een online publieke ruimte?

Stichting PublicSpaces zoekt een

Product Owner

24 – 36 uur per week

Stichting PublicSpaces is een snel groeiende coalitie van meer dan veertig toonaangevende publieke en maatschappelijke organisaties uit de media, cultuur, erfgoed, onderwijs, wetenschap, zorg en overheid. Samen maken wij ons sterk voor het belang van de publieke ruimte in het digitale domein.

Stichting PublicSpaces zorgt voor bewustwording rondom de problemen met bigtech en promoot het gebruik van door publieke waarden gedreven software. Dit doen we door te publiceren over ontwikkelingen in binnen- en buitenland, politieke lobby te voeren in Den Haag en Brussel en evenementen te organiseren zoals de jaarlijkse PublicSpaces conferentie. We helpen de organisaties in onze coalitie met de transitie naar een software en diensten gebaseerd op publieke waarden. We onderzoeken en bouwen zelf ook aan deze stack. We werken daarin nauw samen met wetenschappers, onze partners en een internationale gemeenschap van ontwerpers, filosofen en software ontwikkelaars.

Als Product Owner ben je de schakel tussen de stakeholders en de ontwikkelaars van waardengedreven digitale tools. De Product Owner is de gedelegeerde opdrachtgever van het project, die schakelt met alle interne en externe stakeholders, klantwensen vertaalt in wat er geleverd moet worden en de kwaliteit van het product bewaakt. Als Product Owner werk je aan projecten en producten van PublicSpaces en soms aan projecten of producten van PublicSpaces partners. Deze projecten variëren van de ontwikkeling van de Digitale Spoelkeuken tot PubHubs en alles wat daartussenin zit. We zijn een kleine organisatie met een grote missie en we verwachten van je dat je goed kunt schakelen tussen projecten en ook bereid bent zo nu en dan buiten je rol te treden, bijvoorbeeld door ook taken als projectmanager te vervullen.

Jij bent:

  • Proactief
  • Goed in communiceren, zowel met developers als met de minder technisch onderlegde stakeholders
  • Ervaren in het managen van uiteenlopende stakeholders
  • Op de hoogte van open source software development en martkontwikkelingen
  • In staat om een heldere visie neer te zetten
  • Ervaren in het maken van roadmaps
  • Ervaren in projectmanagement
  • Ervaren met ‘design thinking’ methoden

Arbeisvoorwaarden

De Product Owner treedt in dienst bij PublicSpaces. Het betreft een aanstelling voor één jaar, met daarna de mogelijkheid op verlenging. Het bruto maandsalaris (op fulltime basis: 36 uur) is minimaal €3.750 en maximaal €5.075. Per jaar heb je 200 vakantie uren en 192 atv uren (op fulltime basis). PublicSpaces heeft een kantoor in Amsterdam waar je gebruik van kunt maken. Er wordt ook veel online samen gewerkt en op de locaties van onze partners die verspreid door het land gevestigd zijn.

Diversiteit en inclusie

PublicSpaces streeft ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Belangstellenden die hieraan een bijdrage kunnen en willen leveren, nodigen wij van harte uit te reageren.

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze functie? Solliciteer dan vóór 20 mei 2024 via een mail naar vacatures@publicspaces.net  Voeg een bondige motivatie en cv (in pdf) toe. Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met de directeur van de stichting, Jantien Borsboom, via vacatures@publicspaces.net