Na dit weekend zal PublicSpaces haar team aanvullen met enkele niet fysieke collega's. Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van AI hebben we gemerkt dat veel van onze werkzaamheden zich goed lenen om door AI uitgevoerd te worden.

'Het is echt superfijn om te weten dat PublicSpaces 24/7 door kan gaan met haar missie. Zo ga je als CTO toch een heel stuk geruster slapen' aldus Toon Toetenel.

Emma beaamt dit: 'Het is fijn dat je met een gerust hart even tussendoor kan wandelen of kan gaan sporten. Echt fijn om die vrijheid te hebben'.

Ook vanuit financieel oogpunt is het inhuren van AI natuurlijk zeer aantrekkelijk. Wouter Tebbens, directeur PublicSpaces merkt op: 'Op dit moment hebben we interessante gesprekken met Microsoft en Google om AI in te zetten bij PublicSpaces. Ze zijn op zoek naar een partij die publieke waarden kan toevoegen en kwamen zo bij ons terecht. Wij zijn op zoek naar mensen – pardon AI -, het is een geweldige win-win situatie'.

'PublicSpaces partners kijken er echt naar uit om kennis te maken met onze nieuwe digitale collega's. Ze hebben er begrip voor dat AI nog regelmatig flink aan het hallucineren is en wellicht niet de betrouwbaarste informatie oplevert. Het inspireert enorm en ach innovatie vergt nu eenmaal dat we snel gaan en fouten mogen maken' aldus Björn Wijers.

'Dat AI niet altijd even betrouwbaar is, is voor ons geen enkel probleem. Het is juist een pre, lekker wat verbeelding helpt enorm bij het brainstormen! We hebben zo ook heel wat nieuwe namen voor de conferentie van onze AI collega's gekregen. Verbeterpuntje is nog wel dat geen van deze mensen bleek te bestaan.' Aldus Paulien.

Morgen, zaterdag 1 april, beginnen Robbie 'Chad' de Robot, Meike 'Dall-E' de Machien, Berend 'Bard' Binair en Byte vd Bit bij PublicSpaces.

We kijken er naar uit om met ze te mogen samenwerken!

Update: voor de oplettende lezer was het natuurlijk al duidelijk…dit was natuurlijk een 1-april grap! We gaan onze vacatures niet opvallen met synthetische collega's, maar we hebben nu wel een vacature openstaan voor een redacteur / communicatie medewerker. Schroom niet om te solliciteren, tenzij je een AI bent 😉