IMPAKT Festival 2024: DEAL WITH IT

Het IMPAKT Festival 2024: DEAL WITH IT vindt plaats van woensdag 30 oktober t/m zondag 3 november 2024 op verschillende locaties in Utrecht, waaronder Het Huis Utrecht en IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur]. Het festival is een pleidooi voor radicale, geëngageerde en (zelf)kritische kunst.

Het wordt tijd om de temperatuur te meten: is er binnen de kunst- en cultuurwereld nog voldoende ruimte voor frictie en verschil van mening? DEAL WITH IT kijkt naar momenten, nu en in het verleden, waarop kunst zijn nek uitsteekt, voorop loopt en leidinggeeft aan een tegencultuur. Durven we nog wel conflictueuze houdingen in kunst en aangrenzende disciplines aan te nemen in een tijd van identiteitspolitiek, elite capture en hyperkapitalisme?

Het festival biedt een platform aan makers die zich doelbewust en oprecht in risicovolle posities plaatsen, met ideeën die tot aan de wortel radicaal zijn. Met DEAL WITH IT vieren we het werk van kunstenaars die lak hebben aan heersende dogma’s en voor wie ambiguïteit en confrontatie tot de pilaren behoren van hun kunstenaarschap.

Gerelateerd