Open voor publiek! Uitnodiging voor pitch-avond Innovatielabs Hackathon: Open Cultuurdata

Wat als cultuurinstellingen hun programmering zouden combineren in één overzicht én daarbij ook de livestreams en audiovisuele registraties van hun evenementen langdurig voor iedereen beschikbaar zouden stellen?

Tijdens de Dutch Design Week werken we in een tweedaagse hackathon aan een systeem om het grote aanbod aan culturele evenementen in Nederland te verzamelen en makkelijk vindbaar te maken. We onderzoeken hoe een systeem eruitziet waarbij de culturele sector zelf aan de knoppen zit zonder (te grote) afhankelijkheid van Facebook of YouTube. Welke technologie is daarvoor nodig en hoe kan de culturele sector gezamenlijk deze infrastructuur aanleggen? 

PublicSpaces, Waag, de NPO, Tetem, InScience, Pakhuis de Zwijger, Dutch Composers Now en STRP hebben hun data vrijgegeven voor deze hackathon. 

Welke dromen hebben de makers, de podia en het publiek? 
Op 28 oktober presenteren de hackers, hippies en hustlers we Wat zij met deze data en dit systeem mogelijk hebben weten te maken. 

Benieuwd welke dromen er allemaal uit zijn gekomen en welke daarvan wordt verkozen als de winnaar?

Kom dan op vrijdag 28 oktober vanaf 18:00 uur kijken naar de resultaten tijdens de afsluitende presentaties in de Skybar van het Microlab op Strijp-S in Eindhoven! 

Borrel/feest erna bijwonen is optioneel, maar aangeraden. 🥳

Meld je aan via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-pitch-avond-innovatielabs-hackathon-open-cultuurdata-423146140497

Namens de partners Living Lab Open Cultuurdata
Naast kernpartners Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, NPO, PublicSpaces en Waag zijn dat: Pakhuis de Zwijger, InScience festival, STRP, Tetem, Dutch Composers Now en ArchiXL.

Innovatielabs
Het Living Lab Open Cultuurdata project is één van de zestien projecten die onderdeel zijn van de Innovatielabs regeling, initiatief van het Ministerie van OCW, uitgevoerd door ClickNL en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.