De ambitie van PublicSpaces is dat in 2026 elke publieke organisatie in Nederland gebruik maakt van digitale instrumenten die zijn ingericht conform de publieke waarden die opgesteld zijn in het PublicSpaces manifest. Ben jij een ontwikkelaar of aanbieder van software, tools of andere oplossingen die corresponderen met deze waarden en publieke organisaties helpt met het inrichten van hun digitale omgeving? Meld je dan aan voor onze bazaar die plaatsvindt op 27 juni, de eerste dag van de PublicSpaces conferentie 2023, in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam.

Tijdens dit festival vol kunst, cultuur en goede gesprekken, is voor bezoekers volop ruimte om kennis te maken met aanbieders van concrete oplossingen en tools zoals jij. Naast het aanbieden en verkopen van producten, is het ook mogelijk om netwerkgesprekken in te plannen met bezoekers, waaronder publieke omroepen, bibliotheken, festivals, erfgoedinstellingen, zorginstellingen en patiëntenverenigingen, onderwijsorganisaties en overheden.

Wat levert het mij op?

 • Zet je product of dienst in de spotlight op dé plek waar de culturele sector, onderwijs, wetenschap, zorg en overheid bij elkaar komt
 • Kom direct in contact met de mensen en organisaties die een bewuste verandering (willen) inzetten naar een publiek internet
 • Maak onderdeel uit van een community van waardengedreven aanbieders, kunstenaars en projecten, en connect met je peers
 • Maak gebruik van de mogelijkheid om van te voren (netwerk)afspraken in te plannen via onze afspraken tool
 • Word vermeld als sponsor op de website
 • Ontvang kortingscodes op conferentietickets voor je eigen netwerk

Selectiecriteria voor aanbieders van de bazaar:

 • Openheid: De aangeboden producten / tools zijn voor elke persoon, netwerk of organisatie even toegankelijk en functioneren onafhankelijk van overheden, commerciële of andere politieke krachten
 • Transparantie: De gebruikte technologie en de governance (het bestuursbeleid) is volledig inzichtelijk en toetsbaar op publieke waarden
 • Autonomie: Gebruikers van de producten hebben de volledige controle over hun persoonlijke data, hun content en interacties
 • Verantwoordelijkheid: De bescherming van data – zowel van de content als van de gebruikers – staat voorop, en het beheer en bestuur (governance) is onafhankelijk van commerciële of politieke invloeden
 • Privacy by design: De gebruiker staat centraal en heeft de volledige controle over hun persoonlijke data, content en interacties

Interesse?
Heb je interesse in een plek op de bazaar? Stuur dan een mail naar bazaar@publicspaces.net met daarin je contactgegevens en informatie over wat je aanbiedt. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op over de mogelijkheden en voorwaarden