De keynote sprekers van conferentiedag 1: Karen Palmer en Francesca Bria

Met trots kondigen we de eerste keynote sprekers van de PublicSpaces Conferentie 2024 aan! Op 6 juni zullen deze verzorgd worden door econoom Francesca Bria en XR-maker en kunstenaar Karen Palmer.

Op 6 en 7 juni organiseren PublicSpaces en Waag Futurelab de jaarlijkse PublicSpaces Conferentie met dit jaar als thema ‘Taking Back the Internet!’. Hoe herwinnen we – als burgers, organisaties en overheden – de controle op onze data en ons digitale leven? In het tweedaagse programma zullen we dit onderzoeken, onder andere samen met Karen Palmer en Francesca Bria!

Op 6 juni trapt Karen Palmer, ‘storyteller from the future’, de conferentie af met haar opening keynote. Ze is een bekroonde XR-maker en futurist die de maatschappelijke implicaties van AI en technologie onderzoekt, evenals de impact van ongelijkheid hierbinnen. Als kunstenaar maakt ze videowerken die zich vinden op het snijvlak van AI, ‘immersive storytelling’, neurowetenschappen, bewustzijn en impliciete biases. In 2023 won Karen de felbegeerde XR Experience Competition op SXSW 2023 met haar film Consensus Gentium.

De tweede keynote op donderdag wordt verzorgd door Francesca Bria, econoom en expert op het gebied van digitaal beleid. Zij zal zich in haar keynote richten op de Europese strategie voor het ontwikkelen van een digitale economie, gegrondvest in digitale soevereiniteit, ethische normen en mensenrechten.

Meer info & tickets

Tijdens het tweedaags programma op 6 en 7 juni vol panels, keynotes, rondetafelsessies, kunst en cultuur banen we ons een weg richting een internet waar we gezamenlijk de regels bepalen. Wil je dit niet missen? Bestel dan nu kaarten!

Naar de Ticketshop

Gerelateerd