Dit zijn de moderatoren van de PublicSpaces Conferentie 2024

De allereerste namen van de PublicSpaces Conferentie 2024 zijn hier! Op 6 en 7 juni zal de conferentie gemodereerd worden door twee bekende PublicSpaces gezichten: Abdo Hassan en Roland Duong. Kom meer te weten over deze voorvechters van fair tech.

Op 6 en 7 juni organiseren PublicSpaces en Waag Futurelab de jaarlijkse PublicSpaces conferentie met dit jaar als thema ‘Taking Back the Internet!’. Hoe herwinnen we – als burgers, organisaties en overheden – de controle op onze data en ons digitale leven? In het programma dat in de komende weken bekend wordt gemaakt zullen we dit onderzoeken, onder begeleiding van moderatoren Abdo Hassan en Roland Duong.

Roland Duong zal dit jaar voor de vierde keer aan de PublicSpaces Conferentie meedoen als moderator. Deze journalist en programma-maker heeft een kritisch oog ontwikkeld voor de perikelen van big tech. Zo maakte hij verschillende documentaires voor VPRO Tegenlicht waaronder ‘De grote dataroof‘ met Shoshana Zuboff. Ook maakte hij de serie ‘De slag om het internet‘. We zijn blij hem weer te verwelkomen op onze conferentie!

Abdo Hassan voor PublicSpaces Conferentie 2024

De tweede moderator dit jaar is eveneens een bekende naam. Abdo Hassan maakte vorig jaar deel uit van het conferentieprogramma met de succesvolle workshop ‘Everyday Data (H)activism‘. Dit jaar zal hij samen met Roland de conferentie modereren, gestuurd door zijn achtergrond als creatief technoloog, (ethisch) AI-strateeg, digitale antropoloog en dichter. Abdo opereert op het snijvlak van software, critical theory, data en poezie, en stond vorig jaar op de conferentie met zijn project ‘Everyday Data (H)activism’. Het perfecte duo dus!

Meer info & tickets

Tijdens het tweedaags programma op 6 en 7 juni vol panels, keynotes, rondetafelsessies, kunst en cultuur banen we ons een weg richting een internet waar we gezamenlijk de regels bepalen. Wil je dit niet missen? Bestel dan nu kaarten!

Naar de ticketshop

Gerelateerd