Dankzij een bijdrage van het SIDN Fonds hebben we de afgelopen maanden hard kunnen werken aan een nieuwe versie van de Digitale Spoelkeuken vragenlijst. Op basis van de feedback van PublicSpaces partners, deelnemers aan de eerste versie van de Digitale Spoelkeuken en de gesprekken zowel online als offline hebben we een mooie stap vooruit kunnen maken.

De nieuwe Digitale Spoelkeuken vragenlijst is feitelijker gemaakt, vereist minder voorkennis, geeft extra achtergrond informatie en maakt expliciet wat de impact van een antwoord op de score is. De meer filosofische insteek om een gesprek over waarden op gang te brengen is vervangen door een vragenlijst die zich richt op het toetsen van een software applicatie of dienst.

In onderstaande screencast kun je ook in minder dan tien minuten tijd een beeld krijgen van de nieuwe versie van de vragenlijst.

Voor nu is de vragenlijst wederom in een spreadsheet gegoten. Dat is nog niet zo gebruiksvriendelijk en lastiger te onderhouden. Daarom willen we in de toekomst de huidige spreadsheet omzetten naar een gebruikersvriendelijke online omgeving waarbinnen de toetsingen open & zo toegankelijk mogelijk gedeeld kunnen worden. Daarmee kan de impact ook veel verder reiken dan alleen die organisaties die de Digitale Spoelkeuken hebben ingezet. Het kan dan ook van invloed zijn op niet-deelnemende organisaties, makers van software applicaties, aanbieders van diensten en op die manier bijdragen aan onze missie.

Voor nu zijn we heel blij met deze nieuwe versie en we kijken uit naar jullie reacties!

Je kan deze nieuwe versie hier vinden: https://publicspaces.net/spoelkeuken

PS: Wil je met anderen die de Digitale Spoelkeuken aanpak inzetten in gesprek komen? Vragen, op- en/of aanmerkingen delen? Schroom dan niet en laat een bericht achter op ons forum.