Display Europe: een eerlijk en open nieuwsplatform

Displayeurope.eu is een nieuw platform waarop Europees-georiënteerde journalistiek op basis van publieke waarden wordt gepresenteerd.

Bekijk het platform

displayeurope.eu

Volg Display Europe op Mastodon

Check Mastodon

Wat doet Display Europe anders?

Drie problemen van de traditionele media worden door Display Europe bestreden: de nationale perspectieven waaruit nieuws wordt geschreven, het prioriteren van winst in plaats van publieke waarden, en ongelijke representatie (niet alle groepen worden gerepresenteerd in het huidige media-aanbod).

Het nieuwe platform opereert open op twee manieren: het biedt vertaalbare artikelen zodat het alle Europese inwoners kan bereiken en tegelijk kan iedereen eraan bijdragen. Het platform zet zich naast inclusiviteit in op onafhankelijkheid (het is vrij van overheidsinvloeden), soevereiniteit en een open source digitale infrastructuur. Het is een plek vrij van nationale invloed, winstoogmerken, en opereert zonder invloed van belangengroepen.

Media zonder big tech

Anders dan veel huidige mediaplatforms, zal Display Europe hun content ook niet via de populaire sociale platforms verspreiden: ‘Display.eu will break-free from the Big Tech social media and streaming platforms that currently filter and frame media production.’ Ook op deze manier draagt het platform bij aan democratische mediacreatie, verankerd in publieke waarden.

Bekijk de lancering van het platform terug

Gerelateerd

Team

Wouter Tebbens

Projectleider