Afsluiten en vooruitblikken naar 2024

Het einde van 2023 is in zicht en daarom breekt een tijd aan van terugkijken en het vieren van successen. Maar we kijken ook vooruit!

Het einde van 2023 is in zicht en daarom breekt een tijd aan van terugkijken en het vieren van successen. Maar we kijken ook vooruit!

Dit jaar hebben we vele projecten neergezet en bestaande projecten doorontwikkeld. Zo was de jaarlijkse conferentie in juni weer onderdeel van het programma en deze werd drukbezocht (bekijk hier de aftermovie en hier de foto’s om je geheugen op te frissen)! Ook hebben we de Digitale Spoelkeuken vernieuwd waardoor deze informatiever en duidelijker is geworden. Een primeurtje was er ook: voor het eerst gaven wij de Digitale Hersenspoeling Workshop in Vlaanderen aan maar liefst drie culturele organisaties. Ook werd opnieuw (dit gebeurde ook in 2021) het Digitale Stembusakkoord ondertekend door 9 politieke partijen. 

In 2023 is ook ons (support) netwerk uitgebreid. We hebben dit jaar tien nieuwe coalitiepartners verwelkomd waarmee we in 2024 onze missie zullen voortzetten, waaronder de Gemeente Amsterdam. In die missie worden we sinds dit jaar gesteund door het Adessium Fonds met een jaarlijkse donatie die drie jaar loopt. Om in aanmerking te komen voor deze donatie moest PublicSpaces de ANBI status verwerven; nog een mijlpaal. 

Maar laten we ook alvast even vooruit kijken! Want het nieuwe jaar gaan wij in met onze nieuwe directeur Jantien Borsboom. Haar introductie kun je hier teruglezen. Tijdens de partnerbijeenkomst vorige week heeft Wouter Tebbens officieel het stokje overgedragen aan Jantien. Zij zal met het team in 2024 aan de slag gaan met het kersverse jaarplan dat tijdens de bijeenkomst werd goedgekeurd door onze partners. Het jaarplan vind je terug op onze website. Hierin zul je alle plannen vinden voor het komende jaar, evenals de financiele verantwoording daarvoor.

Verder hopen wij natuurlijk onze missie voort te zetten in samenwerking met de gehele coalitie. Inmiddels hebben al 16 partners de Digitale Spoelkeuken doorlopen (dit jaar bijvoorbeeld BNNVARA en de VPRO). We kijken uit naar nog meer resultaten en… naar badges! Want bij het doorlopen van deze Spoelkeuken verdienen organisaties een badge voor op de website. Hopelijk zien we er meer en meer verschijnen in 2024!

Dan rest ons nu nog om iedereen fijne feestdagen toe te wensen evenals een voorspoeding nieuwjaar. Wij nemen zelf ook twee weken vrij en zijn weer beschikbaar vanaf 8 januari 2024. Tot dan!

Gerelateerd